Regalul Vanatoresc este parte a “Serilor Culinare Dunarea” si am dorit sa fie o referinta gourmet pentru cei care apreciaza arta culinara. Intreg evenimentul este gandit ca o degustare de preparate culinare si de vinuri astfel incat sa ofere un spectru cat mai larg de gusturi si asocieri de gusturi de-a lungul unei povesti spuse cu har de catre Gabriel Cristea, somelierul cu experienta al Cramei Oprisor.

Toate preparatele culinare din meniu necesita zile întregi pentru a se ridica la standardul regal iar numarul de locuri este limitat (65 de locuri). Drept urmare, pentru a va afla printre meseni va rugam sa va faceți rezervare din timp, nu mai tarziu de 18 octombrie !

Platou tricolor cu: mistreţ în deschidere, asezonat cu sos de ciuperci de pădure; în actul doi intră raţa sălbatică în lectică de varza – aşa cum îi stă bine unei raţe; în ultimul act, marşul triumfal, actorul principal este cerbul acompaniat cu un delicios sos de coacăze.

Fiecare dintre acte are un mod special de pregatire, fiecare vedetă este înnobilată după datinile străvechi şi numai după ce au trecut cu brio de probele cu vin negru, oţet, cepă, dafin, cimbru, ienibahar şi piper. După ce s-au marinat temeinic, fiecare în felul ei urmează probele finale – numai după ce au trecut şi de aceste încercări pot deveni artişti consacraţi, demni de a performa în farfuriile domniilor voastre.

Mistreţul se incinge bine în foi de viţă de vie şi se ţine preţ de vreo două ceasuri la foc molcom în cuptor tocmai bine pentru a se topi in gură alături de crema fină cu gust de pădure după ploaie;

Raţa suferă tot atât de mult dar cu reprize lungi de înnăbuseală după care este urcată în lectica de varză împodobită pentru parada;

Cerbul se coace îndelung în vas de lut bine ferecat unde, din când în când mai face câte o piruetă pentru impresie artistică, la final focul iute îi aranjează faţa rumenă aşa cum îi stă bine unei starlete înzorzonate cu straie diafane din fir de coacăze. Alături, pale de pâine de casă aşa cum făceau bunicii noştri!

vin.jpg La toate acestea mai adaugam țuica, palinca, horinca şi multe alte licori dupa care turnam vinuri roşii mai vartoase sau mai domoale, dupa gust. Pentru domnişoare avem bauturi fine şi atunci facute din fructe fara gram de alcool.

Toate preparatele sunt ridicate la rangul de arta de catre Nichi Maracine, marele maestrul bucatar al nostru, probabil cel mai iscusit bucatar din Galați, dar acest ultim aspect așteptam sa-l validați dumneavoastra dupa ce veți binevoi a gusta din bucatele noastre.

Pentru cei dintre domniile voastre care vor dori sa se infrupte mai abitir din unul dintre actele Trilogiei Regale suntem pregatiți cu porții boierești fie de cerb cu sos de afine, fie din rata salbatica pe pat de varza sau de mistreț cu sos de ghebe.

Pentru a fi cat mai placuta, seara Regalului Vanatoresc va fi condimentata cu muzica live si degustare de vinuri. Fiecare dintre operele de arta culinara expuse mai sus va fi acompaniata de unul dintre cele mai potrivite vinuri (editii limitate) ale Cramei Oprisor.

Degustarea va fi prezentata de Gabriel Cristea, un somelier cu experienta al Cramei Oprisor.

Regalul Vănătoresc este o adevartă experiență culinară rezervată exclusiv celor care
apreciază arta culinară in toate formele sale de exprimare.